Grunnleggende kunnskap om LED

- Jan 29, 2021-

1. Fargetemperatur og lysstyrke


Fargetemperatur

Enhet: Absolutt temperatur (Kelvin, K)


Fargetemperaturen uttrykkes i absolutt temperatur K, som er å varme en standard svart kropp (for eksempel platina). Når temperaturen stiger til et visst nivå, begynner fargen å endre seg fra rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo (blåfiolett) og lilla, gradvis Endre, ved hjelp av denne karakteristiske lysfargeendringen, når lysfargen til lyskilden er den samme som lysfargen til den svarte kroppen, kaller vi den nåværende temperaturen på den svarte kroppen fargetemperaturen til lyskilden. Når fargetemperaturen er rundt 3000K, blir lysfargen gulaktig. Når fargetemperaturen er over 5000K, blir lysfargen blåaktig. Lys av forskjellige fargetemperaturer har forskjellige lys og visuelle effekter. Ulike fargetemperaturer tilsvarer forskjellige farger av lys som vist nedenfor. Ulike bølgelengder gir menneskelige øyne forskjellige fargeoppfatninger, fra rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo (blåfiolett) og lilla. Følsomheten i øyet endres sterkt med bølgelengden.


For eksempel, under gode lysforhold, er øyets følsomhet for 550nm bølgelengdelys (gult lys) 20 ganger så mye som rødt eller blått lys. Dette er også en viktig grunn til at de fleste biltåkelys og gatelys på veiene bruker gult lys. Fargetemperatur er et mål på fargetemperatur, ikke lysstyrken på en lampe. Fargetemperaturen på halogenlampen kan være fra 2300K til 7000K; fargetemperaturen på HID-lampen er fra 4200K til mer enn 8000K; Jo høyere fargetemperaturen på lampen, jo verre er penetrasjonskraften til tåke og regn (jo mindre lyst er det). Store produsenter som Philips produserer bare xenonlamper med en fargetemperatur på opptil 6000 000 NOK. Følgende er ytelsen til forskjellige fargetemperaturer:
Lys fargetemperatur og lyseffekt


3000K gult lys, sterk gjennomtrengende kraft

4200K hvit med gul, original bil med xenon lampe

5000K Lys helt hvitt, den høyeste fargetemperaturen i europeisk standard

6000K Lys helt hvit, litt blå

6500K Dagtid under solen

7000-8000K hvit er åpenbart blåaktigBlått lys over 8000K, dårlig penetrasjon, anbefalt fargetemperatur rundt 6000K er bare den hviteste og litt blå fargetemperaturen, noe som er lett for menneskelige øyne å akseptere, ikke lett å tretthet, og forbedrer sikkerheten, mens halogenlamper er dårlige.


2. Ni grunnleggende egenskaper som må tas hensyn til når du velger LED-lyskilder
Med rush av markedet, som forbrukere, må du fortsatt være rolig når du velger, vitenskapelig analysere, og velge de beste kostnadseffektive lyskilder og lamper. Her er noen grunnleggende egenskaper:
1. Lysstyrken er forskjellig og prisen er forskjellig. Lampene som brukes i lampene skal oppfylle laserklassen I standard.
2. Antistatisk evne. Sterk antistatisk evne, langt liv, høy pris. Vanligvis kan bare de med antistatisk spenning større enn 700V brukes til belysning.
3. Hvis bølgelengden er den samme, er fargen den samme, hvis fargen er nødvendig, er prisen høy. Det er vanskelig for produsenter uten spektroskopi å produsere produkter med rene farger.
4. Lekkasjestrøm er en enveis ledende ledende lysende kropp. Hvis det er en omvendt strøm, kalles det lekkasje. Lekkasjestrømmen er stor, livet er kort, og prisen er lav.
5. Lysdiodevinkelen er forskjellig for ulike formål. Spesiell lysvinkel, høyere pris. For eksempel full diffusjonsvinkel, er prisen høyere.
6. Nøkkelen til forskjellig livskvalitet er livet, og livet bestemmes av lysforfall. Svakt lysforfall, lang levetid, langt liv og høy pris.
7. Den lysende kroppen av brikken er en chip, og prisen på forskjellige chips varierer sterkt. Chips i Japan og USA er dyrere. Generelt er prisene på chips fra Taiwan og Kina lavere enn de i Japan og USA.
8. Wafer størrelse Størrelsen på en wafer uttrykkes ved sidelengde, og kvaliteten på en stor wafer er bedre enn for en liten wafer. Prisen er proporsjonal med størrelsen på brikken.
9. Kolloid Vanlig kolloid er vanligvis epoksyharpiks. Det er dyrere å legge til anti-ultrafiolett og brannhemmende. Høy kvalitet utendørs belysning bør være anti-ultrafiolett og brannsikker. Hvert produkt har en annen design. Ulike design er egnet for ulike formål. Pålitelighetsutformingen av belysning inkluderer: elektrisk sikkerhet, brannsikkerhet, gjeldende miljøsikkerhet, mekanisk sikkerhet, helsesikkerhet, sikker brukstid og andre faktorer. Fra perspektivet til elektrisk sikkerhet, bør det være i samsvar med relevante internasjonale og nasjonale standarder.
Fordi det er et nytt produkt, Kinas nasjonale standarder henger etter, men landet gir produktkvalifisering tester. Prisen på belysningsprodukter med internasjonal sikkerhetssertifisering (som GS, CE, UL, etc.) og nasjonal sertifisering av produktkvalitet er høyere fordi disse produktene er pålitelige i sikkerhetsdesign. Forbrukerne bør ta hensyn til ektheten av sertifikatet. Det er ikke mange produsenter med internasjonal sikkerhetssertifisering og nasjonal produktsertifisering.
Når det gjelder helse, er prisen på produkter designet med giftfrie materialer høyere, spesielt for innendørs belysning. Ikke vær grådig for billig og bruk luktende belysning. I dag bruker bare noen få produsenter giftfrie materialer til å produsere. Identifikasjonsmetoden kan brukes direkte. Separat fra nesen er stinkende produkter mye billigere enn luktfrie produkter. Giftstoffer som bly, kvikksølv og kadmium krever profesjonell analyse. Fra perspektivet til gjeldende miljøsikkerhet er det en pålitelig støvtett og fuktsikker design, og prisen på produkter med brannsikker, UV-bevis og lavtemperatursprengning er høy.3. Forholdsregler for utendørs belysning installasjon
Jording: Lampene må ha gode ledninger og jording i henhold til kravene i håndboken. Hvis klasse I-lampene ikke er jordet, blir de lik klasse 0-lamper;
Tillatte spenningssvingninger: HCI keramiske metallhalogenlamper, HQI kvarts metallhalogenlamper og NAV høytrykksnatriumlamper krever at spenningssvingningene innen kort tid ikke overstiger +/-5%, og det langsiktige tillatte svingningområdet er +/-3%, noe som er mer Store spenningsendringer vil forkorte levetiden til lampen og forårsake fargeskift;
Bruk av lyskilde: hyppig veksling vil forkorte levetiden til lampen;
Ballast: Avstanden mellom lyskilden og ballasten er begrenset, vanligvis ikke mer enn 3 meter;
Startstrøm: Avhengig av ulike ballaster for HCI, HQI og NAV, kan startstrømmen på lampen være så høy som 2 ganger arbeidsstrømmen, så denne strømmen må vurderes når du utformer kretsen, ellers vil bryteren lett snuble;
Lysstrømmen: Parametrene til lyskilden er stabile etter 100 til 300 timer. Tenningsposisjonen til T-typen og TS-typen er horisontal, mens E-typen har en vertikal lampeholder. Når lyskilden har forskjellige tenningsposisjoner, er dens lysende fluks, fargetemperatur og levetid alt Det er en betydelig forskjell;
Fargeavvik: For alle HQI- og HCI-metallhalogenlamper kan det være fargeavvik mellom lampen og lampen. Dette fargeavviket skyldes påvirkning av eksterne faktorer som strømforsyningsspenning, ballast og lampedesign. Påvirke faktorer av fargetemperatur konsistens:Interne faktorer: konsistensen av lysbuerøret (ladet kvikksølv, elektrodegap, volum, status og størrelse, etc.) bestemmer konsistensen av lampekraften og kuldepunkttemperaturen, som alle påvirker tettheten av halidet, som bestemmer den relative fargetemperaturen til lampens konsistens. Det nåværende avanserte nivået i utlandet, den relative fargetemperaturtoleransen til samme batch av lyskilder kan styres på ca +/-100K når du forlater fabrikken, mens det innenlandske avanserte nivået er omtrent +/-300K. For en 3000K metallhalogenlampe kan fargetemperaturforskjellen på 600K lett merkes av det blotte øye.Eksterne faktorer: ulike tenningsposisjoner kan variere med 600K, strømforsyningsspenningsparametere, støtte kondensatorer, relevante industristandarder og nominell effekt under 400W, må ballastjusteringshastigheten være ≤ 10%; men støtter Taitong belysning konstant strøm elektronisk by Flytenheten kan godt hindre fargetemperaturavvik.
Antall installasjoner: Det anbefales at ikke mer enn 4 lys er koblet parallelt på samme gren for å redusere spenningsendringer. Ulike fase-til-fase spenninger vil også føre til fargestøping av lyskilden. Kunder har for eksempel spesielle krav til kontrast- og fargegjengivelse. , Det anbefales at kundene velger HCI keramisk metallhalogen lyskilde, støtter konstant kraftmetallhalogenlampe elektronisk ballast, prisen er dyrere;
Begravd lampe installasjon teller: først installere pre-begravd ytre fat for den begravde lampen. Når du installerer lyskilden, må du passe på å bruke herdet glass for å komprimere den vanntette silikagelen tett, og stram skruene diagonalt jevnt. Det kan ikke installeres på oppkjørselen til torget. De konvensjonelt produserte HID underjordiske lysene reserverer en 0,5-meter trekjerners kabel, og de eksterne ledningene bør bruke en vanntett boks. Det vanntette nivået krever IP67. Selskapet har ikke en vanntett boks (kan bestilles separat fra selskapet), og den underjordiske lampen må ha 20CM Ovennevnte vannavstøtende lag, er det bedre å ha en vannavstøtende grøft; 10. Installasjon teller av undervannslys: reserver en 1-meter trekjerners kabel for konvensjonelle undervannslys, og bruk en vanntett boks for eksterne ledninger. Det vanntette nivået krever IP68, og selskapet forlater fabrikken. Den er ikke utstyrt med en vanntett boks (kan bestilles separat fra selskapet). Av sikkerhetsmessige årsaker krever undervannslys vanligvis en transformator. Den vanntette vurderingen av transformatoren er IP44. Derfor er undervannslampens antisjokkvurdering klasse III. Transformatoren må installeres på bredden av bassenget. Installert under vann;
Flom (projeksjon) lampe installasjon teller: Når flom (projeksjon) lampen er installert med lyskilden, er herdet glass godt presset mot vanntett silika gel. Vinkelen på flomlyset kan justeres i henhold til kravene til lysdesign. Alle flomlys, begravde lamper og vegglamper kan ikke dekkes av hindringer. Denne avstanden er angitt på etiketten på produktet. Alle lamper kan ikke installeres på brennbare overflater (brennbare overflater refererer til gjenstander som kan brenne ved 130 grader);
Spesifikasjon av trådnummer og nominell strøm: minimum tverrsnittsområde av ledning


nominell tverrsnittsområde (mm2)


≤.2 trådtråd

>0,2 og ≤3 0,5

>3 og ≤6 0,75

>6 og ≤10 1

>10 og ≤16 1,5

>16 og ≤25 2,5

>25 og ≤32 4

>32 og ≤40 6

>40 og ≤63 10
Installasjon av lyskilde: HID lyskilde og elektriske apparater må samsvare, og må være godt installert på lampeholderen. Lyskilden kan ikke installeres med bare hender. Selskapets produkter er utstyrt med et par engangsfilmhansker i hvert sett med lamper for å installere lyskilden;
Matching av lyskilde og elektriske apparater: A, natriumlamper har ingen forskjell mellom amerikanske og europeiske standarder; B, metallhalogenlamper under 150W skiller ikke mellom amerikanske og europeiske standarder, og bruker de samme elektriske komponentene som natriumlamper; C, 250W og 400W metallhalogenlamper Det er delt inn i amerikansk standard og europeisk standard, og ledninger og elektrisk lyskilde er matchet strengt i henhold til kravene;
Installasjon av vanntette skjøter: alle lamper med vanntette skjøter må strammes, og om nødvendig skal glasslim eller silikagel påføres innløpshullene i de vanntette leddene;
Beskrivelse av beskyttelsesnivå: IPXX betyr støvtett og vanntett, den første X betyr støvtett, og den andre betyr vanntett. Den spesifikke definisjonen er forklart i produktkatalogen.
Beskyttelsesnivå Kort beskrivelse

0 Ingen beskyttelse Ingen spesiell beskyttelse

1 Antidryppende (vertikal drypping) skal ikke ha noen skadelige effekter

2 15° dryppsikker Når skallet vippes innenfor 15° fra normal posisjon, har vertikal drypping ingen skadelig effekt

3 Anti-sprinkling vann innen 60 ° av vertikal har ingen skadelige effekter

4 Sprutsikkert vannsprut i alle retninger har ingen skadelige effekter

5 Forebygging av vannspray, vannsprøyting i alle retninger har ingen skadelige effekter

6 Beskyttelse mot voldsomme havbølger Når voldelige havbølger eller sterk vannspray, vil mengden vann som kommer inn i skallet ikke nå skadelige nivåer

7 Forhindre at nedsenking av vann påvirker det angitte trykket og tiden. Når lampehuset er nedsenket i vann, vil mengden vann som kommer inn i huset ikke nå skadelige nivåer

8 Anti-dykking innflytelse kan dykke i lang tid under de forholdene som er angitt av produsenten

Logotekst og symbolbeskrivelse:Nominell maksimal omgivelsestemperatur: t en 0C

Ampere: En frekvens: Hz Volt: V Vekselstrøm: AC Direct Strøm: DC Strøm: W (Watt)

Klassifisert i henhold til form for beskyttelse mot elektrisk støt: Klasse I: Ingen tegnsymbol klasse II: "Return" klasse III:GB spesifikasjon: mitt lands nasjonale standard for belysning produkter er GB7000-serien, som tilsvarer IEC60598-serien (EN60598-serien). Siden mai 1, 2003, alle elektriske og elektroniske produkter som selges i det kinesiske markedet vil være underlagt den kinesiske obligatorisk sertifisering system, med merket "" og navnet på sertifiseringsmerket "Kina obligatorisk sertifisering" (det engelske navnet er "Kina obligatorisk sertifisering" , engelsk forkortelse "CCC", kan også refereres til som "3C" logo). 3C-sertifisering inkluderer krav til elektromagnetisk kompatibilitet (EMC). Blant lysarmaturene krever ikke klasse III-lamper de tilsvarende 3C-sertifiseringsmerkene. For lamper i klasse I og klasse II uten 3C- og CQC-sertifiseringsmerkene må de elektriske delene ha tilsvarende 3C-sertifiseringsmerker før de kan selges på det kinesiske markedet.Det finnes fire vanlige 3C-sertifiseringsmerker: sikkerhetssertifiseringsmerker; sikkerhets- og elektromagnetiske kompatibilitetsmerker, brannsertifiseringsmerker og elektromagnetiske kompatibilitetsmerker.


4. Forskjellen mellom flomlys og flomlys


Hva er LED flomlys?
LED Downlights kalles også spotlights, projeksjon lys, spotlights, etc. De er hovedsakelig brukt for arkitektonisk dekorativ belysning og kommersiell plass belysning. De har tyngre dekorative komponenter og har runde og firkantede former. Ja, fordi varmespredning generelt vurderes, er det fortsatt noen forskjeller mellom utseendet og tradisjonelle flomlys.
LED flom lys funksjoner:
I dag bruker de vanlige LED-flomlysene på markedet i utgangspunktet 1W høyeffekts lysdioder (hver LED-komponent vil ha en høyeffektiv linse laget av PMMA, og hovedfunksjonen er å sekundært distribuere lyset som sendes ut av LED, som er to sekundæroptikk), og noen få selskaper har valgt 3W eller høyere strømlysdioder på grunn av den gode varmespredningsteknologien. Den er egnet for store anledninger, belysning, bygninger, etc.
Hva annet bør tas hensyn til i flomlyset?
1. Høy renhet aluminium reflektor, den mest nøyaktige strålen og den beste refleksjon effekt.


2. Symmetriske smalvinkel, vidvinkel og asymmetriske lysfordelingssystemer.


3. Lyspæren kan erstattes med en åpen ryggtype, som er lett å vedlikeholde.


4. Lampene er alle festet med en skalaplate for å lette justeringen av bestrålingsvinkelen.
LED-flomlyset styres av en innebygd mikrobrikke. I små tekniske applikasjoner kan den brukes uten kontroller. Det kan oppnå dynamiske effekter som gradering, hopp, farge blinkende, tilfeldig blinkende, og gradvis veksling. Det kan også styres av DMX. Innse effekten av jage og skanning. I dag er de viktigste bruksområdene trolig disse: enkeltbygninger, utvendig veggbelysning av historiske bygninger, bygningsinteriør og utvendig belysning, innendørs lokal belysning, grønt landskapsbelysning, billboard belysning, medisinsk og kulturell og andre spesialiserte anlegget belysning, barer, Atmosfære belysning i underholdningssteder som dansesaler, etc.
Hva er LED flomlys?
LED-flomlyset er en punktlyskilde som kan lyse jevnt i alle retninger. Belysningsområdet kan justeres vilkårlig, og det ser ut som et vanlig octahedron-ikon i scenen. Flomlys er den mest brukte lyskilden i produksjonen av gjengivelser. Standard flomlys brukes til å belyse hele scenen. Flere flomlys kan brukes i scenen for å gi bedre resultater. Flomlys er den mest brukte lyskilden i gjengivelser. Flere flomlys kan brukes i scenen for å koordinere sine effekter for å gi bedre resultater. Det er å belyse objektet jevnt i alle retninger fra et bestemt punkt. Det er best å bruke den som analogi til lyspærer og stearinlys. Flomlys kan plasseres hvor som helst på scenen. Den kan for eksempel plasseres utenfor kameraområdet eller inne i et objekt. Det er vanlig å bruke mange forskjellige fargede flomlys i scenen på avstand. Disse flomlysene kan projisere og blande mørket på modellen. Fordi flomlyset har et relativt stort belysningsområde, er belysningseffekten av flomlyset veldig lett å forutsi, og denne typen lys har mange hjelpebruk, for eksempel hvis flomlyset er plassert nær overflaten av objektet, vil det være på overflaten av objektet. Det gir et sterkt lys.
Det bør bemerkes at flomlys ikke kan bygges for mye, ellers vil gjengivelsene virke kjedelige og kjedelige. Derfor, i den vanlige gjengivelsen av gjengivelser, vær mer oppmerksom på virkningen av belysningsparametere og layout på lysoppfatningen av hele gjengivelsesscenen, akkumulerer mer erfaring og mestrer lysmatchingferdighetene.
Funksjoner av flomlys:
Flomlys lyser opp objekter jevnt i alle retninger fra et bestemt punkt. Det er den beste analogien til lyspærer og stearinlys. Flomlys kan plasseres hvor som helst på scenen. Den kan for eksempel plasseres utenfor kameraområdet eller inne i et objekt. Det er vanlig å bruke mange forskjellige fargede flomlys i scenen på avstand. Disse flomlysene kan projisere og blande mørket på modellen. Fordi flomlyset har et relativt stort belysningsområde, er belysningseffekten av flomlyset veldig lett å forutsi, og denne typen lys har mange hjelpebruk, for eksempel hvis flomlyset er plassert nær overflaten av objektet, vil det være på overflaten av objektet. Det gir et sterkt lys.


Et par:Arbeidsprinsippet for AC LED-lyskilde Neste:LED-produktklassifisering