Faktor som påvirker effektiviteten av LED

- Aug 23, 2017-

Som denLEDhar en rekke fordeler, har nå blitt en semiconducTor lys kilde for generell belysning programmer Millerovo. For noen tid er LED effektivitet betydelig høyere enn den tradisjonelle lysteknologi. Men hvordan definerer du effektiviteten av en solid state belysning (SSL)? I vanlig dagligtale, når det gjelder effektiviteten av lyskilder, vi vanligvis refererer til luminous effektiviteten i enheter per watt lumen (lm / W). Et annet mål er radiated power. Må ta hensyn til effekten av og effektivitet, diskutere beslutningsprosessen som produktutviklere må følge, som vil påvirke effektiviteten av hele systemet.

 

Beregningsorientert funksjonen tiltak omfatter fastsettelse lysstrøm (W) lyskilden (lm) og elektriske inngangseffekt (W). Tvert imot, tar det tilsvarende antallet fotometriske stråling ikke hensyn følsomheten på det menneskelige øyet, men ren effektiviteten til målingen. Elektrisk inngangseffekt (W) delt av optisk stråling utgang makt (W) gir prosent effektivitet. Effektiviteten av LED avhenger av mange ulike faktorer. Vi vil dekke noen av disse nærmere i denne artikkelen.

 

Valg avfargetemperaturhar en betydelig effekt på effektiviteten av belysning og kan brukes som en metode for effektiv planlegging belysningsløsninger innenfor rammen av eksisterende belysning forskrifter. Høy fargetemperatur LED (for eksempel 5000 K) er vanligvis mer effektiv (f.eks 3000 K) enn fargetemperatur.

 

For å gjøre LED produsere hvitt lys, bruker vanligvis blå LED chip. Noen av disse lysene konverteres til lys i lengre bølgelengder (grønn, gul og rød) omformere eller fosfor, å legge alle disse fargene sammen og deretter produsere hvitt lys. Men konverteringen vil bli tømt, jo mer bølgelengden til lyset konvertering, desto større tap, fordi høyere energi nivå (blå) lys og lavere energi nivå (rød) mellom energi forskjellen omdannes til varme. For å minimere tap, er det nødvendig å nøyaktig beregne absorpsjon og utslipp bølgelengdene av konverteringsprogrammet.

 

Forenkling av situasjonen er imidlertid tilstrekkelig for å forklare de grunnleggende prinsippene. For eksempel for en varm farge 3000 k må du konvertere mange av rødt lys. Men fører dette kravet til større tap, sammenlignet med 4000K-redusere luminous effektiviteten. For høy fargetemperaturen i 5000K, Blu-ray trenger bare å bli omdannet til grønt lys, trenger ikke konverteres til rødt, og det er derfor mer enn 4000K luminous effektivitet å øke.

 

 

 


Et par:LED-belysning kan lagre opptil 85% av energi Neste:LED utvikling