Aledia produserer verdens første MicroLED-brikke produsert på en 300 mm silisiumplate

- Jan 02, 2021-

Aledia produserer verdens' s første microLED-brikke produsert på en 300 mm silisiumskive


15. desember kunngjorde den franske oppstarten Aledia, en pioner innen den forstyrrende teknologien til microLED-skjermer, i dag at den har produsert verdens' s første microLED-brikke produsert på 300 mm (12 tommer) silisiumplater. Selskapet har utviklet banebrytende teknologier på 200 mm (8-tommers) silisiumplater de siste åtte årene og vil produsere chips på 200 mm og 300 mm silisiumplater. Større vafler gir bedre økonomisk avkastning og er kostnadseffektivt integrert med elektronikk med liten node, som bare kan brukes på 300 mm silisiumvafler. Aledia ble utskilt fra CEA-Leti, et fransk forskningsinstitutt som var banebrytende for mikro-nanoteknologi i 2012, og arbeidet med 300 mm wafers er fullført av det felles teamet til Aledia og CEA-Leti.


Giorgio Anania, administrerende direktør og medstifter av Aledia, sa:" Vi tror at produksjonen av MicroLED på 300 mm silisiumskiver er verdens første' s og åpner for et enormt potensiale for denne teknologimasseproduksjonen evner. Større størrelser tillater ett stykke. 60-100 smarttelefonskjermbilder kan lages på en 300 mm silisiumskive, og omtrent 4-6 kan lages ved hjelp av dagens LED-bransjestandard 4-tommers safirunderlag. På grunn av Aledias unike nanotråd LED-teknologi (3D LED), bruker den standard tykkelse (780 µm) silisiumplater, slik at den kan kompletteres med kommersielt tilgjengelige prosesser og utstyr.


Tradisjonell flat" 2D" microLED-er produseres ved å avsette et flatt galliumnitrid (GaN) krystalllag på en safirplate med en diameter på 100-150 mm (4-6 inches). Det meste av dagens produksjon er på 100 mm (4 tommer) på wafer. Aledia' s microLED-teknologi er å dyrke GaN-nanotråder (GaN-krystaller med sub-mikron diameter) på et stort område av silisium (kalt" 3D").


Denne 3D nanotrådteknologien genererer ikke noe stress sett på 2D-sjetonger, som vil øke med økningen i waferstørrelse, og dermed tillate bruk av veldig store wafere. I tillegg tillater denne silisiumbaserte teknologien produksjon i tradisjonelle mikroelektronikkfabrikker (kalt silisiumfabrikker), som kan masseproduseres med ekstremt høye utbytter.


Vi er veldig glade for å bruke vår 300 mm silisiumbehandlingslinje for å hjelpe Aledia med å fremme utviklingen av 3D LED-produksjonsteknologi. Vi tror at silisiumplater med stor areal er den beste produksjonsplattformen for skjerm i verden i dag og har store fordeler innen produserbarhet, sa CEA-Leti-sjef Emmanuel Sabonnadière. 3D nanotråd-mikro-LED-er har potensial til å trenge gjennom det store displaymarkedet i stor skala. CEA-Leti støtter nå veldig aktivt transformasjonen av skjermindustrien til mikro LED-teknologi.


Anania sa at vi mener at bruk av silisiumplater og mikroelektronikkstøperier er den eneste måten å tilby de enorme mengdene som kreves av sluttbrukermarkedet. For eksempel, hvis bare storskjerm-TVer med en diagonal på 60 tommer og over overgang til silisium nanotrådsteknologi for å oppnå bedre bildekvalitet og lavere produksjonskostnader, vil det kreve 24 millioner 300 mm silisiumplater per år. Disse mengdene kan bare leveres av silisiumindustrien og forsyningskjeden. Smarttelefoner, bærbare datamaskiner og nettbrett vil bygge videre på dette.


Aledia' s teknologi er beskyttet av 197 patentfamilier, noe som gjør Aledia til det mest patenterte oppstartsselskapet i Frankrike.

Et par:UGR og løsningene for å senke den Neste:Nytt gjennombrudd! VueReals proprietære Flip Chip Micro LED-kapasitet overstiger 99,9%