Kina University of Science And Technology forbereder stort område, høy effektivitet Perovskite LED

- Jan 31, 2021-

China University of Science and Technology forbereder stort område, høy effektivitet perovskite LED


Nylig, Professor Xiao Zhengguo forskningsgruppe fra School of Physics ved University of Science and Technology of China, Key Laboratory of Strong Coupling Quantum Materials Fysikk av det kinesiske vitenskapsakademiet, og Hefei National Research Center for Microscale Material Science har gjort viktige fremskritt innen storskala forberedelse av perovskite lysdioder.

 

Forskerteamet brukte en luftknivassistert nalemetode for å forberede en stor-område, høy effektivitet perovskite LED, som er et viktig skritt mot kommersiell anvendelse av perovskite LED-belysning. De relaterte resultatene ble kalt "Stort område og effektive perovskite lysdioder via lavtemperatur bladbelegg" og ble publisert i tidsskriftet Nature Communications 8.


Metallhalogen perovskite lysdioder har blitt en ny generasjon LED-enheter på grunn av sine fordeler som bredt fargespekter, enkel justering av båndgapet, smal lysende halvtoppbredde og enkel forberedelse. I 2014 ble det rapportert for første gang at perovskite lysdioder som sender ut lys ved romtemperatur har en ekstern kvanteeffektivitet (EQE) på mindre enn 1%. På bare noen få år har EQE av perovskite lysdioder oversteget 20%, som er nær kommersielle organiske lysdioder ( Nivået på OLED) har vist brede applikasjonsutsikter innen belysning og skjerm.


Imidlertid er dagens høyeffektive perovskite lysdioder alle forberedt basert på spin belegg metoden, og enhetsområdet er svært liten (i rekkefølge av mm2), som ikke kan møte behovene til stort område kommersiell belysning. Bladbeleggmetoden er en metode basert på løsningsmetoden for å forberede store tynne filmer, men krystalliseringsprosessen av perovskitefilmen tilberedt av bladbeleggmetoden er ikke lett å kontrollere. EQE av forberedt perovskite LED er bare 1,1%. Enhetsområdet er også bare 9mm2.


Som svar på de ovennevnte problemene tok Xiao Zhengguos forskningsgruppe organisk uorganisk hybrid perovskite CH3NH3PbI3 som forskningsobjekt. Ved å redusere konsentrasjonen av perovskite forløperen ble 4-fluorobenzylamin introdusert og kombinert med luftknivassisterte metoder for å gjøre filmkrystalliseringsprosessen Flere kjernesteder dannes i mediet, og dermed forbereder en jevn og tett perovskite polykrystallinsk film med en overflate roughness på bare 0,8nm.


Den store perovskite filmen (6cm×9cm) utarbeidet av knivbeleggmetoden viser utmerket ensartethet når det gjelder tykkelse, overflate roughness, fluorescens utbytte, og fluorescens levetid. EQE av perovskite LED-enheter utarbeidet av kniv belegg metoden er så høyt som 16,1% (0,04cm2) og 12,7% (1cm2). Det store området (28cm2) perovskite LED avgir et veldig jevnt rødt lys når du arbeider.


Samtidig utarbeidet forskningsgruppen også fleksible perovskite lysdioder basert på PEN/ITO-substrater ved nalbelegg, og la grunnlaget for utarbeidelse av fleksible optoelektroniske enheter i storområdet. Ovennevnte arbeid demonstrerer fullt ut muligheten for å forberede store, høyeffektive perovskite lysdioder ved squeegee-metoden og den store utsiktene til å bruke den på kommersiell LED-belysning.

Et par:nei Neste:Har gullalderen av mini LED, micro LED og Quantum Dot kommet?