CREE selger sin LED Lighting virksomhet til SGH

- Dec 07, 2020-

CREE, en global LED-produsent, kunngjorde i dag (20) at de har til hensikt å selge sin LED-virksomhet til SMART Global Holdings (SGH) for US $ 300 millioner etter å ha byttet ut av belysningsvirksomheten i 2019.

 

De siste årene har kinesiske produsenter i LED-industrien raskt steget på grunn av produksjonskapasitet og kostnadsfordeler. Internasjonale LED-produsenter som Nichia, OSRAM OS, Lumileds og CREE har fortsatt å miste markedsandeler. I tillegg har det globale økonomiske miljøet de siste to årene forårsaket at den tradisjonelle LED-industrien Giants står overfor dilemmaet med å bytte eiere, realisere eller selge eiendeler.

 

Når vi ser tilbake fra 2013 til 2014, oversteg den årlige omsetningen av CREEs LED-emballasje- og belysningsvirksomhet USD 1 milliard; LED-forretningsinntektene rangert som nummer to bare til Nichia Chemicals, rangert som nummer to i verden. Men de siste årene, på grunn av den lave priskonkurransen til kinesiske produsenter og nedgangen i veksten av LED-belysningsmarkedet, var LED-forretningsinntektene i 2019 bare US $ 480 millioner, og rangeringen falt fra topp tre i verden til åttende.

 

Transaksjonsprisen på CREE-lysdioder er derfor begrenset med sensitive teknologier i den amerikanske luftfarts- og militærindustrien

 

Ifølge TrendForces analyse solgte CREE sin LED-virksomhet til en transaksjonspris på bare US $ 300 millioner denne gangen, noe som er mye lavere enn for Lumileds og OSRAM OS. Hovedårsaken er at USA har mange jurisdiksjoner og restriksjoner på salg av teknologiselskaper de siste årene. I tillegg til å spille rollen som LED-belysningsleverandør, er CREEs WolfSpeeds silisiumkarbidvirksomhet (SiC) en viktig del av tredje generasjons halvleder, som er i tråd med den amerikanske luftfartsteknologien og militærindustrien. Tett samarbeid på feltet og mestre et stort antall sensitive teknologier. Den største fordelen med CREEs LED-teknologi er at SiC-underlaget i stor grad kan forbedre den generelle ytelsen. I tillegg er LED-relatert teknologi og patenter og SiC-teknologi vanskelig å skille, noe som gjør det bare avhengig av pålitelige kjøpere i USA, og transaksjonsbeløpet er derfor begrenset.

 

LED forsyningskjede vil fortsette å flytte til Asia, CREE kan finne chip foundry partnere i fremtiden

 

Under press fra sine konkurrenter om å kutte prisene tidligere, har CREE gradvis outsourcet sin LED-virksomhet til Kinas Tiandian, Taiwans Lunda og andre teknologisk bedre LED- grunnleggerpartnere de siste årene. TrendForce sa at selv om selskapet endrer eierskap, er CREE fortsatt en viktig kunde av sine grunnleggere og vil ikke justere driftsstrukturen på kort sikt. Derfor har trenden med å flytte foundn til Asia ikke endret seg. I tillegg har de nye aksjonærene ikke behov for å utvikle SiC-underlag, slik at de kan vedta en mer fleksibel forretningsstrategi. Det forventes at det vil være mulighet for å lete etter chip ressurspartnere i Asia i fremtiden.


Et par:Levetiden for lysdiodene Neste:LED-brikker i Fastlands-Kina har begynt å stige