Cree vil endre navn til ulvehastighet på slutten av året, og bevege seg mot den tredje generasjonen halvledere

- Feb 04, 2021-

Cree vil endre navn til Wolfspeed på slutten av året, og bevege seg fast mot tredje generasjon halvledere


Om morgenen (29) ga Cree' s offisielle WeChat ut en melding: Fra Cree til Wolfspeed. Cree sa at det offisielt vil endre navn til Wolfspeed på slutten av året!


Innen silisiumkarbidfeltet (SiC) kan Cree beskrives som en pioner og leder i utviklingen av hele industrien. Det har en absolutt ledende fordel innen substrater og epitaxy. Denne bevegelsen av Cree' s navnendring viser også at den er fast bestemt på å bevege seg mot tredje generasjon, bestemmelse av halvledere.


I 2016 ønsket Cree å selge sin kjerne Wolfspeed-virksomhet til Infineon for 850 millioner dollar. Fokus selskapets' s virksomhet mer på LED-belysning, inkludert LED-chips, LED-pærer, strømbryterkomponenter (optokoblinger), etc.


Fusjonen ble til slutt avvist av CIFUS. I februar året etter kunngjorde Cree at de ville avslutte salget av Wolfspeed' s strømforsyning og RF-divisjon (GG quot; Wolfspeed"), som inkluderer silisiumkarbid (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) strømforsyninger, RF og edelsten applikasjoner. Chuck Swoboda, Cree' s styreleder og administrerende direktør, sa at selv om han var skuffet over avslutningen av transaksjonen, vil Cree skifte fokus til den voksende Wolfspeed-virksomheten i fremtiden.


Wolfspeed, en nesten solgt virksomhet, har levd opp til forventningene. Den har fortsatt å vokse de siste årene. Fra 2016 til 2020 har andelen av Wolfspeed&# 39s inntekter med høy margin økt fra 11% til mer enn 50%, og blir Cree&# 39s viktigste virksomhet. Cree' s transformasjon har vært fast og vellykket.


I 2016 viste belysningsvirksomheten negativ vekst og fortsatte å synke de neste to årene. Året etter kunngjorde Cree salget av sin LED-belysningsavdeling (Cree Lighting) til Ideal Industries i USA for 310 millioner dollar.


Tilsvarende vokste LED-virksomheten svært lite fra 2016 til 2019, og har hatt en kraftig nedgang i 2020. I likhet med belysningsvirksomheten ble den avgjort solgt og solgt til SMART Global Holdings til en pris på opptil 300 millioner amerikanske dollar. Cree sa at dette er nok en viktig milepæl i sin transformasjonsreise for å bygge en ren global halvlederkraft, som leder bransjens' s transformasjon fra silisium til silisiumkarbid.


For noen dager siden ble Cree nummer to på den globale halvledervekstrangeringen kunngjort av Fangda Securities, med en økning på 129% i 2020. Som et ledende selskap innen tredjegenerasjons halvledere betyr økningen av Cree også at tredje generasjon halvleder industrien har eksplodert. kommer snart.

Et par:Inventronics, Ming Microelectronics 2020 Performance Forecast Utgitt Neste:MIT har skapt en miniatyr LED som kan integreres direkte i chip