LED-brikker i Fastlands-Kina har begynt å stige

- Dec 04, 2020-

Ifølge TrendForce's Optoelectronics Research Office, prisen på noen LED belysning chip produkter i fastlands-Kina har begynt å stige siden november, og den totale økningen er ca 10% til 20%. Tilskrives gradvis tilbaketrekking av noen LED chip produsenter i fastlands-Kina fra low-end og medium-end LED chip markedet, noe som resulterer i en reduksjon i tilbudet av produkter med visse spesifikasjoner, kombinert med nedgangen i terminal inventar og utvinning av internasjonale markedet etterspørsel.

 

Hard priskonkurranse for lav- og middels-end LED-brikker, noen fastlandskinesiske produsenter trekker seg

 

Selv om epidemien tvinger noen selskaper til å trekke seg fra LED-chipmarkedet, vil den totale produksjonskapasiteten til LED epitaxial wafers i fastlands-Kina fortsatt øke med 21% i 2020, og nå 3,5 millioner stykker (4-inches) i en enkelt måned. Blant dem har produksjonskapasiteten til Zhaochis Nanchang-base blitt gradvis utgitt siden fjerde kvartal 2019. Så langt har den nådd 500.000 stykker (4 inches) per måned, noe som gjør Zhaochi til den tredje største LED-chipprodusenten i Fastlands-Kina, andre bare til San'an. Optoelektronikk og HC Semitek, og årets Sanan Optoelectronics Quanzhou base og Zhaoyuan Fuzhou base økte også produksjonskapasiteten.

 

I tillegg er fordelingen av ny produksjonskapasitet hovedsakelig konsentrert i belysningsfeltet. I første halvdel av året, på grunn av økningen i ny produksjonskapasitet, var tilførselen av belysningsbrikker overforsyning og prisen på belysningsbrikker fortsatte å falle. Blant dem falt markedsprisen på 2-tommers chips til RMB 50 per chip. Derfor har fokuset på drift av noen produsenter gradvis skiftet fra lav- og middels-end LED-brikker til high-end chip markedet med høy lyseffektivitet og stor størrelse.

 

TrendForce Consulting mener at årsakene til økningen i prisen på LED-sjetonger for mellomstore og lave produkter inkluderer en midlertidig ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Den lave prisen i den tidlige perioden forårsaket en bottoming og rebound i den senere perioden. I tillegg var det også på grunn av utvinning av terminal etterspørsel og forbruk. Prisen på safir substrat, som er råmaterialet for LED-brikker, har også steget samtidig. Men det generelle LED-chipmarkedet er fortsatt i en tilstand av overforsyning. Tatt i betraktning utvinning av etterspørselen i markedet og ferdigstillelse av utgivelsen av ny LED chip produksjonskapasitet, er det anslått at prisen på LED-brikker vil midlertidig stabilisere seg på kort sikt, og lønnsomheten til relaterte selskaper vil gradvis forbedre.


Et par:CREE selger sin LED Lighting virksomhet til SGH Neste:Den årlige veksten av LED-utgangsverdi for plantebelysning er nesten 40%