MIT har skapt en miniatyr LED som kan integreres direkte i chip

- Jan 27, 2021-

MIT har laget en miniatyr LED som kan integreres direkte i brikken

 

En av utfordringene LED-produksjonen står overfor er at det er vanskelig å produsere dem med silisium, noe som betyr at sensoren må produseres separat fra enheten der den er innebygd. Med et gjennombrudd i MIT Electronics Research Laboratory, kan denne situasjonen endres. I laboratoriet kan forskere lage en silisiumbrikke som integrerer lysdioder fullt ut.


Lysstyrken på disse lysdiodene er tilstrekkelig til å implementere den mest avanserte sensor- og kommunikasjonsteknologien. MIT funn kan bringe forenklet produksjon og forbedret ytelse til nanoskala elektroniske produkter. Normalt gjør silisium lyskilden mindre effektiv. For å løse dette problemet bruker elektroingeniører vanligvis andre materialer til å lage lysdioder. Fokuset til silisiumbaserte LED-forskere for å løse problemet er det spesialdesignede krysset, som er kontakten mellom de ulike områdene av dioden for å forbedre lysstyrken. Denne teknologien forbedrer effektiviteten og gjør det mulig for lysdioder å arbeide ved lave spenninger samtidig som den genererer nok lys til å overføre signaler gjennom en 5-meter fiberoptisk kabel.


Som et resultat kan fab produsere andre silisium mikroelektroniske komponenter, for eksempel transistorer og fotondetektorer, mens du produserer lysdioder. Selv om den nye integrerte LED ikke overgår de tradisjonelle III-V halvledere som brukes i LED-produksjon, kan det lett beseire tidligere forsøk på silisiumbaserte lysdioder. Forskere ser at en dag LED-teknologi kan bygges direkte på silisiumprosessorer uten en egen produksjonsprosess.

Et par:Cree vil endre navn til ulvehastighet på slutten av året, og bevege seg mot den tredje generasjonen halvledere Neste:STRATACACHE vil bygge den første komplette micro LED-produksjonslinjen i USA