Osrams multi-infrarøde sensing retter seg mot billaserradaren, industriell automatisering og smarte bymarkeder

- Jan 14, 2021-

Osrams multi-infrarøde sensing retter seg mot billaserradaren, industriell automatisering og smarte bymarkeder


Osram Opto Semiconductors er bransjens ledende produsent av infrarøde sensorkomponenter. Produktapplikasjonene dekker avanserte førerassistansesystemer (ADAS) som forbrukerelektronikk, biometri, 3D-sensing, billokk, førerovervåking og industriell automatisering, smarte byer osv. Mange felt, og med flere lyskilder, for eksempel IR LED, overflate-emitting laser (VCSEL), kant-emitting laser (Edge-Emitting Laser) for å svare på kravene til ulike markeder.


Billokkmarkedet

High-end tradisjonelle biler og nye energibiler er for det meste utstyrt med ADAS-systemer, og lidar er anerkjent som de nødvendige sensorene for å oppnå autonome kjørenivåer fire til fem. Derfor, for å være fullt forberedt på autonome kjørenivåer fire og fem, bilprodusenter er først utstyrt med lidar. Samle databaser og forbedre nøyaktigheten. Alvin uttalte videre at billokkprodukter hovedsakelig bruker Edge-Emitting Lasere for å møte kravene til langdistansemåling og nøyaktighet. Tar langdistanse sensing krav som et eksempel, på dette stadiet, OSRAM har vellykket lansert enkanals (120W) og fire-kanals (480W) lidar laserprodukter. Lidar laserprodukter har blitt levert til kunder for design og introduksjon, og det forventes at 2021 vil innlede dobbel vekst.


Osram er glad for å se at VCSEL vil bli brukt i kortdistanse sensing og vil også ha muligheten til å bli introdusert i billokkmarkedet. Alvin uttalte spesifikt at både edge-emitting lasere og overflate-emitting lasere (VCSEL) for automotive lidar laserprodukter vil aktivt passere kjøretøy regulatorisk sertifisering for å forkorte tiden for kundeintroduksjon og gjøre det mer praktisk for kundenes bruk.


Som svar på behovene til lidar kunder i produktdesign, OSRAM også lansert Laser Bare Die produkter for å løse produktplass begrensninger.


Industriell automatisering, smarte byer, roboter

På dette stadiet, kantfyrte lasere har blitt brukt på industrielle lidars. Med forbedring av VCSEL produkteffektivitet og vurderer kundenes krav til optisk design eller produktkostnadsytelse, osram har også lansert 10W VCSEL produkter for å svare på kortdistanse sensing Industriell lidar markedet. Det er også i industrimarkedet. Sammenlignet med infrarøde LED-produkter, kan VCSEL gi en sensing avstand på mer enn 200 meter, som kan brukes i ubemannet fabrikkovervåking eller smart by sikkerhet overvåking markedet. Spesielt, i tillegg til bruk av radar i UAV-markedet, kan bruk av lidar også ses som svar på overføringshastighet og krav til føledistanse.


I tillegg nevnte Alvin spesifikt den feiende roboten. Lidar feieroboten kan oppnå samtidig posisjonering og kartkonstruksjon (Samtidig lokalisering og kartlegging, SLAM)? Høy presisjon posisjonering. Lidar-teknologien skanner gjennom 360 grader, kan reagere umiddelbart i alle miljøer, og den har automatisk retur til hjem (automatisk oppladning) funksjon. Selv om kostnadene er høye på dette stadiet, forventes det at den store innføringen vil øke stordriftsfordeler og etterspørsel i markedet.


Til slutt nevnte Alvin at basert på mange markedsbehov er OSRAM den eneste produsenten i bransjen som dekker de mest omfattende infrarøde sensing-løsningene for IRED, EEL og VCSEL, og kan gi kundene de beste løsningene. Jeg tror også at 2021 vil bli et år da etterspørselen etter infrarød sensing markedet vil vokse igjen!

Et par:Nytt gjennombrudd! VueReals proprietære Flip Chip Micro LED-kapasitet overstiger 99,9% Neste:Signifys lampepriser vil øke med 3%-6% fra 15 februar