Forskning fant at ny nanopartikkelteknologi kan forbedre LED-lyseffekt og levetid

- Jan 09, 2021-

Forskning fant at ny nanopartikkelteknologi kan forbedre LED-lyseffekt og levetid


Å forbedre ytelsen til lysdioder har alltid vært et forskningstema for forskere. Forskningsteamet ved Imperial College London foreslo nylig en metode for å bygge inn et tilpassbart metanett av nanopartikler i lysdioder, noe som kan forbedre lyseffekten og levetiden til lysdioder.


Forskeren foreslo å redusere Fresnel Reflection Loss på chip / innkapsling materiale grensesnitt i fast foton escape kjegle for å forbedre overføringen av lyset som genereres inne i LED-chip på LED chip / innkapsling materiale grensesnitt, den minste endringen.


Studier har vist at under topp utslipp bølgelengde forhold, lysoverføring på grensesnittet til en typisk LED chip / innkapsling materiale kan øke opp til 99%, mens det er bare 84% under normal forekomst. Denne løsningen kan forbedre lysoverføringen i fotonfluktkjeglen i hele LED-utslippsspekteret, noe som ikke bare reduserer energiforbruket, men forbedrer også levetiden til LED ved å redusere varmen som genereres av unødvendige refleksjoner inne i brikken.


Forskere mener at denne løsningen forventes å bli lett brukt og brukt på eksisterende halvlederutstyrsteknologi, og kan også brukes uavhengig eller i kombinasjon med andre metoder for å redusere det kritiske vinkeltapet av lysdioder. Det er rapportert at denne forskningen har blitt publisert i tidsskriftet Light: Science & Application i juli.Et par:Taiwan Chiao Tung Universitet Og Finske Picosun Sammen Utvikle En Tre-i-ett RGB MiniLED Neste:Nye LED-flomlys kommer