Taiwan Chiao Tung Universitet Og Finske Picosun Sammen Utvikle En Tre-i-ett RGB MiniLED

- Jan 17, 2021-

Taiwan Chiao Tung University og finske Picosun utvikler i fellesskap en tre-i-ett RGB MiniLED


Utviklingen av MiniLED og Micro LED har tiltrukket seg oppmerksomhet på grunn av den kraftige utviklingen av relaterte produkter som skjermer. TrendForce sa at Micro LED-skjermteknologi forventes å vokse fra utvidet virkelighet med små hoder, klokker med bærbare skjermer og høymarginprodukter i fremtiden. Nisjeprodukter som bilskjermer, high-end TV-er og store kommersielle skjermer kommer inn i markedet. I fremtiden vil de ha muligheten til å sakte trenge inn i utviklingen av mellomstore flatskjerm-, bærbare og stasjonære skjermer.


Micro LED er den mest eksplosive i det store skjermmarkedet. Hovedårsaken er den relativt lave tekniske terskelen. Det er anslått at i 2024 vil chiputgangsverdien av Micro LED-TV og store skjermprogrammer nå 2,3 milliarder amerikanske dollar. Det er imidlertid fortsatt mange tekniske utfordringer i utviklingsprosessen av Micro LED, for eksempel wafer forberedelse, utbytte utbytte, massiv overføring, pakke varme spredning, og integrert kjøring. De ovennevnte tekniske vanskelighetene ikke bare øke produksjonskostnadene for Micro LED, men også hindre fremveksten og anvendelsen av kommersielle produkter har også avledet MiniLED med relativt moden teknologi, som er begynnelsen på utviklingen av Micro LED.


2021 US Consumer Electronics Show (CES) vil være fullt digitalt for første gang. Innolux og Samsung (The Wall TV) vil vise en rekke MiniLED bakgrunnsbelysning stor størrelse TV og bil display løsninger gjennom online utstilling plattform, aktivt gripe visdom Forretningsmuligheter i felt som underholdning og smarte biler.


Forskerteamet til professor Guo Haozhong og professor Lin Jianzhong ved Taiwan Jiaotong University har i fellesskap utviklet en tre-i-ett RGB MiniLED-teknologi som kan brukes på skjermprodukter i bilen som krever høy fargemetning og oppløsning i markedet. Denne teknologiutviklingen kan ikke bare Den generelle fin-pitch skjermteknologien har blitt oppgradert til en mindre fin-pitch, og gjennom høy presisjon super-makro quantum dot sprøyting teknologi (SIJ), den blå MiniLED og de røde og grønne kvante prikker er kombinert med hverandre, og det hele er realisert i form av en enkelt chip. Fargerike miniLED-arrayer av høy kvalitet.


En annen stor forbedring er å redusere overførings- og bindingstiden med 2/3. Professor Guo nevnte i et intervju: "Utfordringen med denne teknologien er at kvanteprikker vil redusere fargekonverteringseffektiviteten med risikoen for lysende effektivitetsnedbrytning. Derfor samarbeidet vi med Taiwan Picosun for å introdusere atomlagdeponeringsteknologi (ALD) tynnfilm passiviseringsbeskyttelse. For å gjøre kvanteprikker mindre utsatt for ytre miljøer (som fuktighet og oksygen) og temperaturen i det filmdannende miljøet, er anvendelsen av ALD-teknologi spesielt viktig for kvanteprikkrelaterte applikasjoner."


Peihan Chung, Business Associate i Taiwan av Picosun, Finland, sa også: "MiniLED og Micro LED har alltid vært et viktig marked som vi tar hensyn til. Atomlag deponering teknologi er en svært viktig viktig teknologi for påliteligheten av optoelektroniske komponenter. På grunn av krympende prosessen med LED-brikker, Det spesifikke områdeforholdet på sideveggen av brikken i forhold til lysutslippsområdet økes, og grensesnittlekkasjen har stor innflytelse på lysstyrken (gråskala) driften av brikken. På den annen side er det mange high-end skjermrelaterte applikasjoner, enten det er dynamisk kontrast med høy tetthet eller direkte sollys. Selvfølgelig har LED-brikkene og kvanteprikkene som brukes, svært høye pålitelighetskrav mot miljøet. Picosuns ALD-teknologi har blitt fullt forberedt i disse aspektene under det langsiktige samarbeidet med Optoelectronics Department of Jiaotong University og MiniLED produsenter i Taiwan. "

Et par:Violeds UV LED-teknologi oppnår et annet gjennombrudd Neste:Forskning fant at ny nanopartikkelteknologi kan forbedre LED-lyseffekt og levetid